{ "title": "Anüsten Kan Gelmesi", "image": "https://www.kan.gen.tr/images/anusten-kan-gelmesi.jpg", "date": "21.01.2024 07:45:10", "author": "Begüm Eser", "article": [ { "article": "Anüsten Kan Gelmesi, Anüs, büyük abdestimizi yapmış olduğumuz boşaltım yolunun ağzıdır. Çok sıkı kas lifleri ile çevrelenmiştir. İstirahat durumunda sıkıca kapalıdır. Biz bu durumu hissetmeyiz. Ancak büyük abdestimiz ya da gazımız geldiği zaman bu kısım gerilir ve biz istemli olarak kendimiz kasarız. Sosyal ortamlarda rezil olmamamızı sağlar. Durması gerektiği yeri bilir.

Anüsten kan gelmesi, ülkemizde çok sık olarak yaşanır. Genellikle ağırlıklı olarak rektal ve anal kanamalardır. Rektum, kalın bağırsağın son on beş santimlik kısmıdır. Anüs ise dışarıya açılan son bir buçuk - iki santimlik bölümdür. Kan gören herkesin korkulu rüyası kanserlerdir. Ancak altında yatan çoğu zaman kanser değildir.

Anüsten gelen kanın özelliği çok önemlidir. Doktorlar için yol göstericidir.

Anüsten kan hangi şekillerde gelebilir?
Anüsten kan gelmesi hangi durumlarda olur?
Anüsten kan gelmesi hangi durumlarda tehlike taşır?

Özellikle elli yaş üzeri kadınlarda ve erkeklerde daha önceden hiç kanama şikâyeti yokken birden ortaya çıkması şüphe uyandıran bir durumdur. Acilen bir genel cerrahi polikliniğine başvurulmalıdır.

Demir eksikliği anemisi saptanan erkek hastalar aksi ispat edilene kadar kalın bağırsakla ilgili kanamaya yol açan bir hastalığa sahiptir. Kanser bunların başında gelmektedir. Acile bir genel cerrahi polikliniğine başvurulmalıdır.

Anüsten kan gelmesi durumunda kan miktarı değişiklik gösterebilir. Bazı insanlarda kanama miktarı çok fazla olabilir. Bu insanlar çok acil olmak üzere hastaneye başvurmalıdır. Hasta kan kaybına bağlı hayatını bile kaybedebilir.
" } ] }