{ "title": "A Rh Pozitif Kan Grubu", "image": "https://www.kan.gen.tr/images/a-rh-pozitif-kan-grubu.jpg", "date": "21.01.2024 02:05:13", "author": "melike çembertaş", "article": [ { "article": "A Rh Pozitif Kan Grubu; Onlar ilk insanlardır. Sindirim sistemleri daha duyarlıdır. Bağışıklık sistemler daha dayanıklıdır. Yerleşik beslenme ya da çevre koşullarına kolayca uyum sağlarlar. A rh pozitif kan grubundakiler stresi daha kolay yenebilirler. Güçlü ve sağlıklı kalmaları için sebze ağırlıklı diyet uygulanmalıdır.

Günümüzde giderek yaygınlaşan ayak üstü atıştırma uygulamasının a rh pozitif kan grubuna dahil kişiler için yararlı bir beslenme şekli olmadığı kesin. Aslında bu tür beslenme alışkanlığı herkes için sakıncalı ama özellikle a rh pozitif kan grubundaki insanların böyle uygulamalardan kaçınması gerek. A rh pozitif kan grubu olan Amerikalılar için kan grubuna uygun beslenme düzenine alışmak çok zor oluyor. Bildiğiniz gibi Amerikalılar et ya da patates ağırlıklı besinlere tutkunlar. Bu alışkanlıktan vazgeçip soya proteinleri, tahıl ürünleri ya da sebzelere ağırlık verilmelidir. A rh pozitif kan grubuna dahil olanakları el verdiğince doğal besinlerle beslenmelidir.

A rh pozitif kan grubuna dahil olanların bağışıklık sistemleri son derece duyarlıdır. Üstelik kalp hastalıkları, kanser ya da diyabet gibi sorunlar kapıda bekler. A rh pozitif kan grubu olanlar, bağışıklık sistemlerini güçlendirmek için gereken önlemleri alırlarsa korkmaları için ortada bir neden kalmaz.

A rh pozitif kan grubu için hazırlanan diyeti uygulamak daha kalori ve kilo vermeyi sağlar. Metebolizma açısından a rh pozitif kan grubu, 0 grubunun tam olarak tersidir. A rh pozitif kan grubundaki kişiler kırmızı et yedikleri zaman daha çok ağırlık hissederler ve enerji kaybına uğrarlar. Ama proteinli besinler ya da sebzeler bu kişilere enerji verir, daha çok canlı olmalarını sağlar. A rh pozitif kan grubundakiler zaman zaman vücutlarının su tutmasından şikâyetçi olurlar. Sindirim sistemleri uygunsuz yiyecekleri eritmekte geciktiği için vücutta su birikir. A rh pozitif kan grubu, eti yağ olarak vücutlarında depolarlar ve mide asidi miktarı çok azdır.

A rh pozitif kan grubundakiler sütlü besinleri sindirmeleri de zor olur. Bunlar ensülin reaksiyonunu arttırdıkları için metabolizmada yavaşlama görülür. Dahası sütlü besinlerde doymuş yağ oranı çok yüksektir. Bu özellikle de şişmanlığa ya da diyabet hastalığına zemin hazırlar. Bu nedenle a rh pozitif kan grubundakiler sütlü besinleri yemek listelerine dahil etmemelidir. A rh pozitif kan grubundakiler, sağlıklı bir şekilde kilo verebilmek için mümkün olduğu kadar daha az et tüketmelidirler.

A rh pozitif kan grubundakiler, aşırıya kaçmamak koşuluyla haftada üç ya da dört kez deniz ürünleriyle beslenebilirler. Fırında pişirilmiş ızgara ya da haşlanmış deniz ürünleri zarar vermez. A rh pozitif kan grubu için hazırlanan diyetlerde, sebzeler birinci sırada yer alıyor. Vücudun mineral, enzim ya da antioksidan ihtiyacının giderilmesi için sebze çeşitlerine ağırlık verilmelidir. Sebzelerin mümkün olduğunca doğal durumda olmalarına daha çok özen gösterilmelidir (Çiğ ya da buharda pişirilmiş). A rh pozitif kan grubundakiler, sebze ağırlıklı yemek listelerinde biber, domates, patates ya da lahana yer almamalı.

A rh pozitif kan grubundakiler için çok yararlı olan sebzeler arasında havuç, bal kabağı ve ıspanağı sayabiliriz. Sarımsak sofradan hiç eksik edilmemelidir. Doğal bir antibiyotik olan sarımsak aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir ve kan içinde çok yararı vardır. Sarımsak her kan grubu içinde yararlıdır. Fakat en fazla yarar sağlayan kan grubu a rh pozitif kan grubudur. Her gün üç öğün meyve yenilmelidir. Erik ya da vişne gibi meyveler yenilmelidir. Tropikal bölgelerde yetiştirilen meyvelerin hiçbiri a rh pozitif kan grubuna dahil olan kişilere tavsiye edilmiyor. Narenciye türü meyveler de a rh pozitif kan grubu için zararlı olabilir.
" } ] }